Headerbild

Nya Riktlinjer

2020-12-14 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Hej Allihopa,

Tyvärr har vi fått skärpta restriktioner gällande vår verksamhet idag från Värnamo Kommun. Nedan finns mailet som mailades ut till alla föreningar.

Dessa restriktioner gäller hela Jönköpings Län och alla fritidscheferna skall vara eniga. 

Vi i styrelsen för en dialog med alla inblandade instanser för att se hur vi ska komma fram till en lösning då detta drabbar våra åkare födda 2004 väldigt hårt.

Så fort vi får ny information så går vi ut med denna här och på vår Facebook sida.

 

//Styrelsen AKK

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej föreningar!

 

Idag övergår de lokala skärpta allmänna råden, med anledning av coronapandemin, till skärpta nationella föreskrifter. Den största förändringen är att man skärper det personliga ansvaret och att alla har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra  smittspridning av Covid -19. Utgångspunkterna är:

•                          Läget är mycket allvarligt.

•                          Max åtta personer som träffas samtidigt är den nya normen.

•                          Var och en ska ta sitt ansvar.

 

Inom ramen för detta har fritidschefer i länet gått samman och beslutat att vi inte kommer att möjliggöra nya hallbokningar i våra idrottsanläggningar till 17 januari 2021. Det innebär att barn- och ungdomsträning för barn/ungdomar födda 2005 eller senare samt elitverksamhet får fortsatt bedrivas på de tider som ligger bokade, men vi bokar inte på några nya tider. Det innebär också att bokade tider för verksamhet med deltagare födda 2004 eller tidigare kommer att avbokas till och med 17 januari 2021. Det gäller all föreningsverksamhet i vår kommun. Vi uppmuntrar er att bedriva ev. träning utomhus och i mindre grupper. Med mindre grupper menar vi då 8 peroner. Testa gärna utomhusgymmen och spontanaktivitetsytor som finns i de flesta av tätorterna.

 

De föreningar som äger sin egen anläggning uppmanar vi att säkerställa att verksamheten kan genomföras på ett smittskyddssäkert sätt.

 

Det är en trist tid och jag förstår om ni blir frustrerade över detta mail. Vi tar hellre emot synpunkter för att vi är överförsiktiga än att vi bidrar till ökad smittspridning.

 

Ikväll har RF-SISU Småland bjudit in Specialförbund och föreningar till en digital föreningsträff och jag hoppas att ni har möjlighet att ta del av den. Länk finns nedan:

https://www.rfsisu.se/smaland/Nyheter/varanyheter/2020/infotraffaromnationellaallmannarad

Med vänlig hälsning

Johan Arvidsson

Fritidschef

Fritidsavdelningen, Tekniska Förvaltningen

Telefon: 0370-37 76 86

Epost:  johan.arvidsson@varnamo.se

Telefon kontaktcenter 0370-37 70 00

E-post kontaktcenter@varnamo.se

Postadress: 331 83 VÄRNAMO

Besöksadress: Kyrktorget, Värnamo

www.varnamo.se

Adress

Apladalens Konståkningsklubb c/o Jennie Ferm Åminne Norra Hult 16 331 91 Värnamo

Kontakt

E-post: info.apladalenskk@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in